Kropman realiseert het grootste bi-directionele laadplein ter wereld

Verzekeraar a.s.r realiseert niet alleen een gasloos kantoor, maar ook het grootste bi-directionele laadplein ter wereld. Het laadplein heeft een oppervlakte van bijna 10.000m2, waarvan 5.000m2 is voorzien van meer dan 2.000 zonnepanelen en 250 laadpalen. Daarnaast is er nog ruimte om het aantal laadpalen uit te bereiden tot 450 stuks.

Bi-directioneel laadplein betekend dat de auto’s aan de laadpalen geladen kunnen worden met elektrische energie, maar ook ontladen worden van elektrische energie voor de energielevering aan het kantoorgebouw van a.s.r.  of als balanceringsdienst naar het elektriciteitnet. Los van de rijdende flexibele inzetbare batterij zijn er ook stationaire accu’s toegepast. De laadpalen, accu-opslagen zonnepanelen van het laadplein verzorgen hierbij een aanzienlijk deel van de energiebehoefte van het hoofdkantoor en vormt door toepassing van een door Kropman ontwikkeld geïntegreerd energie management systeem, InsiteSuite, éen integrale samenwerkende systeem oplossing.

Onlangs schreef kennisplatform TVVL een mooi artikel over het project en de toegepaste technieken. Benieuwd naar het artikel? Je leest het via onderstaande knop.

Vorige
Vorige

Voldoe aan de energiebesparingsplicht met behulp van de erkende maatregelen

Volgende
Volgende

LAB42 bereikt hoogste punt op Amsterdam Science Park