Energielabel A t/m C
Op weg naar een CO2-arm gebouwde omgeving
Een energielabel laat u in één oogopslag zien hoe duurzaam uw gebouw is. Waar label C per 1 januari 2023 verplicht is heeft u misschien al ambities om uw zo snel mogelijk een CO2-arm gebouw te realiseren. Waar de urgentie misschien minder hoog is dan bij een label C, kan het verduurzamen van uw gebouw met de huidige energieprijzen veel voordelen met zich meebrengen.
Lagere energierekening
Biedt inzicht in de energieprestatie van het gebouw
Positieve invloed op de waarde van het gebouw
Interessanter voor huurder en koper (hoog comfort, lage lasten).
Stappenplan
-
Na samen een afspraak in te plannen komt een van onze EP-U adviseurs bij u langs om een inventarisatie van uw gebouw te doen. Hierbij wordt er gekeken naar de bestaande bouwkunde en installatietechniek.
-
Op basis hiervan voeren wij een labelstudie uit. Wat is de huidige situatie en op welk label zou u op dit moment op uitkomen? Daarnaast nemen we ook alvast een kijkje richting uw ambities voor de toekomst. Wilt u enkel voldoen aan wet – en regelgeving? Zijn er lokale of persoonlijke ambities of doelstellingen waar u naartoe wilt werken?
Let op: Deze labelstudie dient niet automatisch als energielabel, deze dient los vastgesteld te worden.
-
Op basis van de uitgevoerde inventarisatie en labelstudie wordt er een advies op maat ontwikkelt. In dit advies behandelen we de huidige situatie, maar ook eventuele verduurzamingsmogelijkheden en het na uitvoer passende label.
Vaak zijn er voor energie labels D, E, F en G geen uitgebreide ingrepen nodig om tot label C te komen. Wel zijn er een aantal subsidies beschikbaar voor de uitvoer van energiebesparende maatregelen. In het advies wordt ook het bijbehorende kostenplaatje inclusief subsidies behandeld.
-
Naar aanleiding van uw reactie op het geschreven advies zullen we samen bepalen welke stappen wel/niet worden uitgevoerd en welke kosten hieraan verbonden zijn. Daarnaast wordt er inzicht gegeven in de bijbehorende subsidies.
-
De volgende stap mag natuurlijk niet ontbreken, de uitvoer van uw energiebesparende maatregelen. Deze zullen bepalend zijn in het vaststellen van een verbeterd energielabel.
-
Wanneer de energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd stelt onze EP-U adviseur een nieuw label vast en wordt deze geregistreerd in de EP-online database. Zodra de registratie is voltooid ontvangt u als gebouweigenaar van Kropman het energielabel als PDF-bestand.
Erkende maatregelen
De energiebesparingsplicht uit het activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen met een hoog energieverbruik alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder uit te voeren. Bedrijven die onder deze plicht vallen dienen iedere 4 jaar te rapporteren. Vanuit verschillende instanties wordt er toezicht gehouden op de naleving van deze maatregelen
Kosten energielabel
Indien uw pand nog niet voldoet aan de eisen, raden wij een energieprestatieadvies aan. Dit energieprestatieadvies geeft inzicht in concrete verbetermaatregelen met bijbehorende investeringen, de verlaging van de energielasten (en CO2-uitstoot), terugverdientijd en potentiële labelstappen.
Wilt u verder verduurzamen? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier en een van onze EP-U adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met u op.