COST ENGINEER SERVICES - LANDELIJK/NIJMEGEN

COST ENGINEER W - LANDELIJK

Voor de landelijke afdeling Services heeft Kropman Installatietechniek een vacature voor een cost engineer. Vind jij het een uitdaging om ons team op jouw vakgebied te versterken? Reageer dan op de vacature Cost Engineer.

De Cost Engineer is onderdeel van het Commerciele services team en wordt aangestuurd door de Commercieel manager services. Als cost engineer Services stel je begrotingen en kostprijsberekeningen op ten behoeve van onderhoudscontracten en kleine klussen.

Je levert een bijdrage aan de optimalisatie of vernieuwing van de huidige calculatiemethodiek. Je bent in staat om de klantvraag (bestek en/of concept) te vertalen naar een calculatie. In die context ben je medeverantwoordelijk voor de analyse en interpretatie van het bestek inrelatie met de uitvoerbaarheid, risico’s en aanpak. Je zult de overige BID team leden (on)gevraagd adviseren over uiteenlopende financiële en inhoudelijke bestek matige vraagstukken.

OVER KROPMAN

Kropman Installatietechniek bestaat ruim 80 jaar en is een integrale technische dienstverlener. Van engineering, uitvoering en nazorg tot en met onderhoud en technisch beheer. We begeven ons in de vakgebieden werktuigbouw, elektrotechniek, meet- en regeltechniek, contamination control en prefabricage. Onze klanten bevinden zich in de utiliteitssector, de gezondheidszorg en industrie.

Kropman heeft veertien regionale vestigingen met totaal ruim 800 medewerkers.

Speerpunten in ons beleid zijn:

• Kwaliteit
• Innovatie
• Duurzaamheid

Die speerpunten zijn niet zomaar een paar woorden. We werken er dagelijks aan en we boeken er resultaten mee. We hebben bijvoorbeeld alle relevante certificeringen die onze kwaliteit onderstrepen. We zijn innovatief met bijvoorbeeld het eigen InsiteView, een software pakket voor geïntegreerd gebouwbeheer. En we bieden klanten bijvoorbeeld een compleet pakket voor energiemanagement. Je kunt Kropman Installatietechniek met deze en vele andere argumenten goed vertegenwoordigen in de markt.

FUNCTIE COST ENGINEER SERVICES

  • Functioneert zowel in een projectteam als zelfstandig, is in staat om aan één of meerdere complexe calculaties te werken.

  • Is verantwoordelijk voor de analyse en interpretatie van aangeleverde bestekken op uitvoerbaarheid met betrekking tot risico’s en aanpak. Werkt bestekken en richtlijnen uit tot begrotingen en kostprijsberekeningen. Controleert daartoe de ontvangen en verzamelde documenten, en projectgegevens op technische en juridische inhoud en volledigheid en overlegt hier eventueel voorafgaande aan de calculatie over met de commercieel manager services.

  • Is verantwoordelijk voor de vertaling van de aangeleverde documentatie tot een optimale calculatie. Is in staat om eventuele alternatieve oplossingen aan te dragen en deze te vertalen naar kostprijsberekeningen.

  • Is mede verantwoordelijk voor de bewaking van de voortgangsplanning.

  • Vraagt offertes aan bij de toeleveranciers, in overleg met de bedrijfsleiding en/of inkoop en maakt hieruit een selectie ten behoeve van de begroting en controleert en verwerkt deze.

  • Archiveert alle relevante calculatie,- bestek en/of overige relevante contractdocumenten.

  • Past bedrijfseigen richtlijnen, werkinstructies en procedures die betrekking hebben op milieu-, Arbo- en kwaliteitszorg op een juiste en adequate wijze toe. Hij werkt volgens de geldende normen en veiligheidsvoorschriften. Bij afwijkingen of constateringen van onveilige situaties is hij bevoegd zijn werk of dat van anderen in overleg met zijn leidinggevende stil te leggen.

  • Bevoegdheden staan beschreven in de procuratieregeling.

  • Draagt zorg voor het ontwikkelen, testen en invoeren van nieuwe technologieën,

  • Levert een bijdrage aan de commerciële slagvaardigheid van de Kropman organisatie.

Kortom: dit is een zeer uitdagende functie waarin je de vertaalslag weet te maken van de klantvraag naar een gecalculeerde operationele dienstverlening.

JOUW PROFIEL

Je hebt een technische en/of bedrijfskundige opleiding op minimaal MBO niveau 4 en je hebt aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie in de installatiebranche. Je bent betrouwbaar en hebt een flexibele werkhouding. Verder kom je gemaakte afspraken na en ben je klantgericht. Je wilt samen met je nieuwe collega’s onze doelen verwezenlijken en je ziet het als een uitdaging jezelf verder te ontwikkelen in boeiende projecten.

ARBEIDSVOORWAARDEN

Kropman biedt een informele, open en collegiale sfeer die kenmerkend is voor de organisatie. Collegialiteit scoort jaarlijks hoog in ons medewerkertevredenheidsonderzoek. Je verdient een goed salaris en we bieden prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reis- en studiekostenvergoeding en collectieve verzekeringen. Bovendien krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. We zijn een groot bedrijf en bieden iedereen kansen. Kropman behoort tot de top. Ook voor haar werknemers.