BIM COST ENGINEER WERKTUIGBOUWKUNDE - UTRECHT

BIM COST ENGINEER WERKTUIGBOUWKUNDE - UTRECHT

Kropman Installatietechniek heeft een vacature voor een BIM Cost Engineer Werktuigbouwkunde in Utrecht. Als BIM Cost Engineer WTB functioneer je zowel in een projectteam als zelfstandig en ben je in staat om aan één of meerdere complexe calculaties te werken. Dankzij jouw calculaties is de orderportefeuille van Kropman gevuld met gezonde opdrachten. Je werkt bestekken, tekeningen en richtlijnen uit tot begrotingen en kostprijsberekeningen. Je controleert daartoe de ontvangen en verzamelde documenten, tekeningen en projectgegevens op technische en juridische inhoud, haalbaarheid en volledigheid en overlegt hier eventueel voorafgaande aan de calculatie over met het hoofd cost engineering en/of projectleiding. 

De aanvullende werkzaamheden op het gebied van BIM (Bouw Informatie Model) zullen uit de volgende hoofdlijnen bestaan: 
• Het beoordelen van binnengekomen BIM modellen in aanbestedings-en offertetrajecten. 
• Als kennisdrager ondersteunen van de overige cost engineers bij het werken met BIM modellen. 
• Gesprekpartner zijn van collega’s van realisatie en/of Ontwerp en Techniek (O&T) bij de overdracht van projecten. 

Kropman zal tevens een opleiding verzorgen t.b.v. het BIM aspect. 

In onze regio west hebben wij uitdagende projecten zoals het Militair Hospitaal, Maxima Medisch Centrum en de Megabioscoop bij de Jaarbeurs. 

OVER KROPMAN

Kropman Installatietechniek bestaat ruim 80 jaar en is een integrale technische dienstverlener. Van engineering, uitvoering en nazorg tot en met onderhoud en technisch beheer. We begeven ons in de vakgebieden werktuigbouw, elektrotechniek, meet- en regeltechniek, contamination control en prefabricage. Kropman is tevens hoofdzakelijk actief in de utiliteit, gezondheidszorg en industrie. 

Kropman heeft veertien regionale vestigingen met totaal 800 medewerkers. We hebben een eigen fabriek in Nijmegen voor prefabricage van montage-opdrachten. In Rijswijk bevindt zich onze R&D-afdeling ter ondersteuning van meet-en regeltechniek. Speerpunten in ons beleid zijn: 

• Kwaliteit
• Innovatie
• Duurzaamheid

Die speerpunten zijn niet zomaar een paar woorden. We werken er dagelijks aan en we boeken er resultaten mee. We hebben bijvoorbeeld alle relevante certificeringen die onze kwaliteit onderstrepen. We zijn innovatief met bijvoorbeeld het eigen InsiteView, een software pakket voor geïntegreerd gebouwbeheer. En we bieden klanten bijvoorbeeld een compleet pakket voor energiemanagement. Je kunt Kropman Installatietechniek met deze en vele andere argumenten goed vertegenwoordigen in de markt. 

JOUW PROFIEL

• Heb jij een passende elektrotechnische opleiding op minimaal MBO4 niveau? 
• Werk en denk jij op MBO+ of HBO niveau dankzij ruime ervaring (5 – 10 jaar) als werkvoorbereider of (Cost) Engineer? 
• Wil jij dagelijks werken aan uitdagende en complexe calculaties en belangrijk zijn voor de winstgevendheid van onze projecten? 
Dan gaan wij graag met jou in gesprek. Wij zijn benieuwd naar jouw visie over deze functie en de nabije toekomst. 

ARBEIDSVOORWAARDEN

Kropman biedt een informele, open en collegiale sfeer die kenmerkend is voor de organisatie. Collegialiteit scoort jaarlijks hoog in ons medewerkertevredenheidsonderzoek. Je verdient een goed salaris en we bieden prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reis- en studiekostenvergoeding en collectieve verzekeringen. Bovendien krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. We zijn een groot bedrijf en bieden iedereen kansen. Kropman behoort tot de top. Ook voor haar werknemers.