Project ‘Supernova’ voor Jaarbeurs Utrecht: in 9 weken zonder restpunten opgeleverd

Sinds september 2013 beschikt Jaarbeurs Utrecht over een nieuwe evenementenlocatie: Supernova. Vier unieke congreszalen met een opvallend decor. Het bouwproject was niet alleen bijzonder vanwege het ontwerp, maar ook door de doorlooptijd en het opleveringsniveau. In negen weken werd het project opgeleverd, zonder restpunten.

Een dergelijk resultaat binnen zo’n korte doorlooptijd is alleen maar haalbaar met een zeer strakke voorbereiding en een goede samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen. Kropman, dat de installatietechniek verzorgde, werkte samen in een bouwteam met Imtech (E) en VIOS (bouw).

jaarbeurs3.jpg

Het resultaat is een congrescentrum dat qua beleving weer helemaal past bij deze tijd, met betere klimaattechnische omstandigheden. Het nieuwe gebied wordt, net als de rest van het Jaarbeurscomplex, onderhouden door een zogeheten VCO-team waarvan ook Kropman deel uitmaakt. Dit gebeurt op basis van een meerjarig onderhoudscontract.

jaarbeurs4.jpg