Ontwerp en realisatie van procesinstallaties voor Sanquin Bloedvoorziening

Naast de nationale bloedvoorziening verzorgt Sanquin Bloedvoorziening ook de bereiding van plasmaproducten. In 2012 is Sanquin een overeenkomst aangegaan met de Amerikaanse farmaceut Baxter voor het produceren van medicijnen uit bloedplasma. Als gevolg hiervan moet Sanquin de productiecapaciteit voor plasmaproducten voor eind 2016 uitbreiden met 1,6 miljoen liter.

Kropman, als huisleverancier al jaren verantwoordelijk voor het installeren van clean utilities (schone procesinstallaties), staat Sanquin hierbij terzijde. In een gezamenlijk engineeringstraject met Sanquin visualiseren we de uitbreidingen eerst in een 3D-model, waarna we ze uitwerken tot een detailontwerp.

sanquin1.png

Door deze gedegen voorbereiding kunnen de installaties vervolgens in een korte realisatietijd worden gebouwd. In 2012 en 2013 hebben we op deze manier drie uitbreidingsprojecten gerealiseerd.

sanquin3.png

Om de doorlooptijden nog verder te verkorten worden veel componenten geprefabriceerd in onze eigen fabriek. Ook heeft Kropman Contamination Control een eigen kantoor, magazijn en werkplaats op locatie. Hierdoor kunnen onze medewerkers de leidingdelen en componenten ter plaatse assembleren tot een procesinstallatie die voldoet aan de hoogste farmaceutische eisen.