Nieuwbouw GreenOffice TNT

Beukenhorst-Zuid wordt het duurzaamste full service kantorenpark van Nederland. Het is centraal gelegen in de driehoek Amsterdam, Haarlem en Leiden, dicht bij luchthaven Schiphol.

Eind 2011 is op Beukenhorst-Zuid het nieuwe hoofdkantoor van TNT opgeleverd. Het duurzaamste kantoorgebouw van Europa, met een LEED Platinum certificaat voor duurzaam bouwen, een GreenCalc-score van 1.005 punten en het energielabel A+++.

greenoffice3.jpg

Kropman maakte het ontwerp voor de technische installaties, waarbij zon, warmte, wind en water optimaal worden gebruikt. De benodigde energie wordt 100% duurzaam opgewekt, onder meer met behulp van een BioWKK en een WKO-installatie.

Ook is er veel aandacht besteed aan gezonde werkplekken, wat tot 1,5% productiviteitsgroei moet leiden. Door het slimme ontwerp wordt in totaal 10% bespaard op de Total Cost of Ownership van het gebouw.