Amtrium duurzame toevoeging aan RAI-complex

Amsterdam RAI blijft investeren in duurzame vernieuwing om haar positie als internationaal toonaangevend beurs- en congrescentrum te versterken. Met het ontwerp van het Amtrium voegt de RAI een multifunctioneel en in duurzaamheid vooruitstrevend kantoor/congresgebouw met restaurant toe aan haar accommodatie op het Europaplein. Op 1 oktober 2013 is de bouw gestart. Het gebouw is op 1 mei 2015 in gebruik genomen.

Benthem Crouwel Architects heeft een concept ontwikkeld dat, binnen de gewenste stedenbouwkundige kaders, naadloos opgaat in het huidige complex en tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling biedt. Meest in het oog springende element is, naast het atrium op de kantooretages, de verticale kas voor ‘city farming’. Zo levert het gebouw straks de eigen groenten en kruiden voor het restaurant.

jaarbeurs3.jpg

Bij de ontwikkeling van het compacte gebouw worden de meest duurzame technieken toegepast. Amsterdam RAI streeft met haar partners  - als eerste in Nederland - naar BREEAM-NL Excellent niveau. Dit is het keurmerk voor duurzaamheid dat wordt beheerd door de Dutch Green Building Council (DGBC).

rai4.JPG

RAI Amtrium is het eerste project dat voorvloeid uit de (Ruimtelijke) Toekomstvisie RAI. Deze visie is gezamenlijk opgesteld door Amsterdam RAI en Gemeente Amsterdam (Dienst Zuidas). De visie geeft de RAI in de komende decennia de ruimte om kwalitatieve vernieuwing en uitbreiding op de huidige locatie te realiseren, ten behoeve van hoogwaardige meerdaagse, internationale evenementen in Amsterdam.